Werken in de kinderopvang

Het branchegedeelte van Kinderopvang.net is een informatiebron voor mensen die werken in de sector kinderopvang. U vindt hier nieuws en informatie over allerlei zaken die van belang zijn voor de sector. Nieuwsberichten blijven bewaard en kunt u terugvinden op categorie en datum.

Opleiding, werk en starters in de kinderopvang
Een lijst van provinciale en landelijke organisaties die van belang zijn voor de sector kinderopvang staan met (e-mail)adressen en links onder het tabblad organisaties.
Als u zelf een kindercentrum wilt beginnen, werk of een opleiding zoekt, dan kunt u hier een lijst vinden met relevante adressen en literatuur.

MBO opleiding SPW-3 kinderopvang
Wilt u werken in de kinderopvang maar mist u de juiste papieren? Kies dan voor een erkende opleiding SPW-3 Kinderopvang, bijvoorbeeld van het NTI.
Tijdens deze opleiding leert u onder andere welke verschillende pedagogische en psychologische visies over de ontwikkeling en begeleiding van kinderen er zijn, hoe u de kinderen kunt observeren, hoe u problemen kunt signaleren, hoe u (creatieve)activiteiten kunt aanbieden aan de kinderen en hoe u deze activiteiten kunt begeleiden en hoe u kunt samenwerken met ouders/verzorgers. Wanneer u de opleiding heeft afgerond kunt u gaan werken bij een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang.

Nieuws melden
Het branchegedeelte is ook de plaats voor kindercentra en ondersteuningsorganisaties om nieuws aan te bieden. U kunt uw persbericht, artikel of andere bijdrage e-mailen naar de redactie: redactie@kinderopvang.net.

Adressenzoeker
In adressenzoeker vindt u de adressen van alle kindercentra in Nederland. Wij streven naar een volledig bestand. Als u een kindercentrum tegenkomt dat niet of niet juist in de adressenzoeker staat, mail ons dan onder vermelding van de postcode.

De adressenzoeker van kinderopvang.net wordt veel geraadpleegd. Ouders moeten zelf op zoek naar een geschikte opvang voor hun kinderen. U kunt uw kindercentrum uitstekend profileren door een abonnement te nemen op kinderopvang.net. Wij nemen dan niet alleen de adresgegevens van de locatie van het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouderbureau, maar ook alle overige adresgegevens, prijzen, vormen van opvang, links naar uw website, routeplanner en naar een rekenmodule, waar ouders aan de hand van de opgegeven prijs meteen kan zien hoeveel ze netto betalen voor kinderopvang.

Kinderopvang.net staat bovenaan in de populaire zoekmachines zoals Google!

www.kinderopvang.net is dé website voor en door de mensen uit de kinderopvang. Hebt u nieuws, suggesties of wijzigingen voor deze website? Wilt u reageren? E-mail ons dan op: redactie@kinderopvang.net.